1.000.000 de lei prin programul „Power Station++ | Mobilități pentru profesioniști din sectorul cultural”

Profesioniștii români sau străini care activează în zona culturală pot aplica începând din 2 octombrie 2023, pentru un grant de mobilitate, în cadrul programului „Power Station++ | Mobilități pentru profesioniști din sectorul cultural” lansat în premieră absolută în România de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara.

Timișoara 2023 | Credit foto: Centrul de Proiecte, Florin Gherasim
Timișoara 2023 | Credit foto: Centrul de Proiecte, Florin Gherasim

Programul se adresează profesioniștilor români sau străini din sectorul cultural, indiferent de statutul de angajat sau freelancer: artiști, manageri culturali, producători, curatori, critici de artă, manageri financiari, mediatori culturali, cercetători, profesioniști în domeniul comunicării culturale, profesioniști în domeniul politicilor culturale, alte ocupații din zona suportului tehnic sau administrativ pentru scena culturală.

Bugetul disponibil este de 1.000.000 de lei, finanțare nerambursabilă din sume de la bugetul de stat, prin Ministerul Culturii, derulată de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara. Programul finanțează stagii de formare și granturi de călătorie, care vor contribui la conectarea și colaborarea internațională a artiștilor și profesioniștilor din domeniul cultural. Programul rămâne deschis până la epuizarea fondului alocat, dar nu mai târziu de 15 aprilie 2024.

Mobilitățile pot să se deruleze oriunde în lume, dar sunt încurajate cele care se desfășoară în orașe actuale sau viitoare Capitale Europene ale Culturii.

Programul arată determinarea Timișoarei de a crește vitalitatea întregului ecosistem cultural local, de la organizații și proiecte mari, de tradiție și de referință pentru oraș, la actorii culturali individuali. Programul de finanțare Power Station++ / Mobilități pentru profesioniști din sectorul cultural completează programul Energie! Burse de creație și este prima schemă de sprijin financiar pentru stagii profesionale și granturi de călătorie a unui oraș din România, lansat cu o deschidere națională și internațională maximă.

Alexandra-Maria Rigler, directoarea Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara

Informații detaliate despre program, ghidul aplicantului, precum și formularul de aplicare se găsesc pe pagina programului Power Station++ | Mobilități pentru profesioniști din sectorul cultural.

Programul este parte din Power Station, componenta Programului cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” dedicată creșterii capacității sectorului cultural, implementată de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara.

Power Station++ | Mobilități pentru profesioniști din sectorul cultural
Power Station++ | Mobilități pentru profesioniști din sectorul cultural