Cultura este o responsabilitate publică, a cărei existență implică diverși actori și resurse, de la infrastructură la resurse financiare, iar aceste elemente depind în mare măsură de viziunile politice pentru oraș. O serie de practici în cadrul Programului cultural național "Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023" s-au concentrat pe patrimoniul construit și au activat spațiul public. Acestea au generat, de asemenea, diferite tipuri de parteneriate, o viziune și ambiții comune, care pot declanșa o regenerare urbană integrată a unor spații -cheie din oraș. Care este rolul autorităților publice în sprijinul acestor vectori de schimbare pozitivă a orașului, așa cum au fost generați de Programul cultural național "Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023"?
Speakeri/ Vorbitori:
- Stojan Skalicky (Slovenia) / Arhitect-șef Maribor - ECoC Maribor2012
- Gabriel Almăjan (România) / Arhitect-șef Timișoara
- Ivan Sarar (Croația) / Președintele Consiliului de Supraveghere al ECoC Rijeka2020
- Jorge Bonito Santos (Portugalia) / Șef de Divizie, Intervenții în Spațiul Public la Primăria Lisabona
- Irina Iamandescu (România) / Directoare Adjuncta a Institutului Național al Patrimoniului, Ministerul Culturii din România
- Lukasz Medeksza (Polonia) / Director Adjunct al Departamentului de Strategie și Dezvoltare Urbană la Primăria Wrocław
Moderator:
Eugen Pănescu (România) / strateg urban
Prezentările și discuțiile se vor desfășura în limba engleză și vor fi transmise live, pe contul de Facebook al Centrului de Proiecte.
Dezbaterea face parte din Seminarul internațional „VECTOR TM. Cultura ca practică urbană”. Pentru mai multe detalii și programul complet, consultați secțiunea din site dedicată.
Accesul la eveniment este gratuit, pe bază de înscriere, prin Eventbook.
Atenție: numărul de locuri este limitat. De aceea, se va lua în considerare ordinea confirmărilor și se va crea o listă de așteptare. Înscrierea va fi confirmată prin transmiterea unui e-mail cu biletul de acces la eveniment.